Waar bent u naar op zoek?
Search
Sluit zoekvenster
Location
Taylor Groep Drs. F. Bijlweg 238, 1784 MC Den Helder

Brandbeveiliging

Installatie van brandblusmiddelen

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Dat gebeurt door middel van fotovoltaïsche cellen, waarvan er een grote hoeveelheid in een paneel aanwezig zijn.
Meer informatie ›

Beveiliging

Beveiliging middels Domotica

Domotica omvat alle elektronische toepassingen in de woning om functies te besturen (verwarmen, ventileren, verlichten, etc.) en diensten uit de woonomgeving te gebruiken (alarmeren, telefoneren, televisie kijken, etc.).
Meer informatie ›

Bewaking

Mobiele Surveillance van Tylor-MGB

Een specifieke tak van Taylor-MGB is de mobiele surveillancedienst. Dit betekent dat wij in de nachtelijke uren het door gewenste object bezoeken.
Meer informatie ›

Beveiliging

Inbraaksignalering

Taylor-MGB is gespecialiseerd in het leveren, installeren en onderhouden van bekabelde en draadloze alarmsystemen voor woonhuizen en bedrijven. Wij bieden voor elke situatie een passend alarmsysteem, afgesteld op uw persoonlijke situatie en wensen. Bezoek onze showroom voor uitgebreide assortiment op het gebied van inbraakbeveiliging.

Van woonhuis tot bedrijf

Taylor-MGB levert en installeert de totale reeks Integra en Versa alarmcentrales van Satel.

Wij zijn gespecialiseerd in de volgende merken:
–      Satel Integra en Versa inbraaksignalering systemen;
–      Honeywell Galaxy en Omni inbraaksignalering systemen;
–      Kensia inbraaksignalering systemen;
–      Visonic Powermax inbraaksignalering systemen;
–      Aritech inbraaksignalering systemen;
–      Alphatronics inbraaksignalering systemen;

Overige inbraaksignalering systemen kunnen wij in de meeste gevallen ook zonder problemen programmeren. Staat het merk van uw alarminstallatie niet bij? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Satel

Het aanbod van SATEL omvat een breed scala aan apparatuur voor installatie van inbraakalarm systemen. Van eenvoudige modules bedoeld voor marktkramen en huizen tot aan complexe systemen en combineren de functionaliteit van een alarmsysteem met uitgebreide automatisering en toegangscontrole functies.

Met de aanschaf van een Satel Integra of Versa alarm centrale bent u verzekerd van een beschermd gevoel in combinatie met zeer gebruiksvriendelijke bediening. De makers van de InteGra en Versa alarm­ centrale zijn zich ervan bewust dat u als gebruiker een alarm­ systeem als een noodzakelijkheid ziet, en hebben ervoor gezorgd gebruiksvriendelijkheid voorop staat. Zo is de alarmcentrale met een pincode of wachtwoord in­ en uit te schakelen of maakt u gebruik van speciale elektronische sleutels die aan uw sleutelbos meegenomen kunnen worden.

Video Intercom

Video intercom

Het video intercom systeem is zeker geen onbekende, als het gaat om beveiliging. Het product is de afgelopen verder ontwikkeld en zeker ook geperfectioneerd. Zo is de beeld/geluid kwaliteit sterk verbeterd en is er een grote vraag naar draadloze exemplaren. Dit heeft tot voordeel dat de installatie van een Video Intercom eenvoudiger is geworden. Een tweede voordeel voor de consument is de gunstige prijsstelling.

IP Video Intercom.

De afgelopen jaren is het IP Intercom systeem erg in trek. Dit systeem schakelt de gegeven door naar uw mobile telefoon. Zo kunt u, waar u ook bent, zien wie er voor u deur staat en zelfs een gesprek voeren.

Toegangscontrole systemen

Wie mag waar naar binnen?

Een eenvoudige omschrijving van het begrip toegangscontrole. Zo eenvoudig als de omschrijving is,  zo complex en uitgebreid is het aanbod van soorten toegangscontrole. Daarnaast is de techniek razend snel en steeds vaker aangepast naar de moderne maatschappij.  Een mooi voorbeeld van deze nieuwe technologie is de toegangscontrole die via een gsm.

Om te voorkomen dat u door alle soorten pasjes het slot niet meer ziet , hebben wij een beperkte opsomming gemaakt van de belangrijkste toegangscontrolesystemen.

Standalone

Toegangscontrole voor één deur. Het is de eenvoudigste manier om de toegang tot uw gebouw te beveiligen en te controleren. Als u van plan bent uw beveiliging te verbeteren, uw medewerkers en eigendommen te beschermen, dan is een standalone toegangscontrole systeem de juiste keuze. Leuke bijkomstigheid is financiële voordeel door te besparen op dure sleutels en cilinders. Bij de standalone toegangscontrole worden de lezers niet aan elkaar gekop peld.

PC gebaseerde systemen

Deze veelal geavanceerde op pc gebaseerde toegangscontroleoplossing, geeft u controle over wie toegang heeft tot uw gebouw en daarna tot welke ruimte in het gebouw. Er zijn verschillende systemen op de markt waarmee u eenvoudig de toegang tot honderden deuren kunt controleren en waarbij meer dan 5.000 gebruikers geen enkel probleem zijn. De software die bij het systeem wordt geleverd zorgt ervoor dat alles op een logische en intuïtieve manier te beheren is. De meeste systemen werken via gekoppelde kaartlezers en bijgeleverde persoonlijke pasjes.                    

GSM toegangscontrole systeem

Via een zogenaamde GSM module en een software programma kunt u telefoonnummers inbrengen in een systeem. Een gebruiker kan door middel van in te bellen met een mobiele telefoon een deur, poort, hekwerk of slagboom openen.

Domotica

Wat is Domotica?

Het woord Domotica is een samentrekking van domus (woning) en telematica. Domotica staat voor elektronische communicatie tussen allerlei elektrische toepassingen in de woning en woonomgeving ten behoeve van bewoners en dienstverleners. In een Domotica woning worden zorgtaken, communicatie, ontspanning en andere huiselijke bezigheden door talrijke elektrische apparaten en netwerken gemakkelijker gemaakt.

Domotica omvat alle elektronische toepassingen in de woning om functies te besturen (verwarmen, ventileren, verlichten, etc.) en diensten uit de woonomgeving te gebruiken (alarmeren, telefoneren, televisie kijken, etc.). Dit gebeurt bij voorkeur flexibel: op elke plek en op elk tijdstip dat het de bewoner past, met een gemakkelijke bediening en desgewenst op afstand.

domotica (2)  

Op dit moment zijn er verschillende Home Automation op de markt. Deze zijn vaak draadloos en relatief gemakkelijk in te bouwen. Taylor-MGB adviseert u graag over de mogelijkheden die kunnen worden geboden.

Bewaking

24/7 VOOR U paraat

Bij calamiteiten bewaking bereikbaar op:

 •  06 46 640 434
 •  06 52 313 153

Alarmopvolging

Het installeren van een inbraakbeveiliging in uw bedrijf of woning is altijd verstandig. Dit werkt vaak al preventief tegen inbraak en diefstal. Maar stel nu dat het onverhoopt zo is, dat u toch te maken krijgt met ongewenste bezoekers. Gaat u dan zelf actie ondernemen, met alle risico’s die u hierbij loopt. In deze veel voorkomende  gevallen is het altijd verstandiger om gebruik te maken van de alarmopvolging van Taylor-MGB

De gecertificeerde bewakers van Taylor-MGB zijn specifiek getraind om in een situatie van alarm adequaat te reageren. Zij blijven in alle gevallen rustig, behouden het volledige overzicht en maken een juiste inschatting van eventuele gevaren.

Hoe is onze werkwijze?

Het alarm gaat af in uw bedrijf of woonhuis. De melding komt binnen bij de meldkamer. Deze meldkamer neemt direct contact op met de dienstdoende surveillant van Taylor-MGB. De surveillant zal zich zo spoedig mogelijk begeven naar het risicoadres, om de oorzaak van het alarm te achterhalen.

Onze surveillant maakt een inschatting van de situatie ter plaatse.  Indien het alarm zelfstandig kan worden afgehandeld, zal er een rapport worden opgemaakt en u wordt geïnformeerd over de aanleiding van het ongewenste alarm.

Vraagt het alarm om de inzet van gespecialiseerde hulpdiensten, zoals politie, brandweer of medische zorg, dan coördineert de surveillant alle werkzaamheden.

Wanneer er zich geen bijzondere omstandigheden hebben voorgedaan wordt het alarm hersteld en het object weer afgesloten.

Evenementen beveiliging

Taylor-MGB Beveiliging is een dynamisch bedrijf gevestigd te Den Helder. 
Ons bedrijf heeft in de  periode dat het bestaat een goede naam opgebouwd als het gaat om beveiliging.
Op basis van uw wensen en het soort evenement stellen we een beveiligingsteam samen. U heeft altijd éénaanspreekpunt binnen het team.
Deze event coördinator geeft leiding aan de aspirant beveiligers en gecertificeerde beveiligers, die niet alleen hun basisdiploma’s beveiliging hebben behaald, maar ook opleidingen hebben gevolgd als, omgang met agressie, visitatie en brandpreventie.

Vergunningen
Indien het nodig mocht zijn dat er een beveiligingsplan geschreven moet worden voor het verkrijgen van de evenementen vergunning dan kunnen wij dit ook voor u verzorgen.

Taakomschrijving
De door ons ingezette beveiligingsmedewerkers zullen waken over uw eigendommen en de veiligheid van uw gasten en medewerkers.
Bij deze uitvoering vinden wij, dat zij nadrukkelijk preventief aanwezig moeten zijn, zonder hierbij de overhand te voeren.

Onze medewerkers zullen veelal het eerste contact zijn voor uw gasten. Zij zullen zich in eerste instantie dan ook opstellen als gastheer/ vrouw. De exacte werkzaamheden omvatten het reguleren van de toegangscontrole en beveiligen van uw terrein en gebouwen.

Kwaliteit
Wij vinden, als beveiligingsbedrijf, dat men alleen maar goed kan beveiligen door de hoogste kwaliteit te leveren.
Om dit te kunnen waarborgen zijn er door ons kwaliteitsvoorschriften opgesteld. Wij stellen aan ons product de hoogste eisen omdat u als klant dat ook aan ons doet.

Beveiligingsmedewerkers
Onze beveiligers gedragen zich als gastheren of gastvrouwen en treden pas op als beveiligers daar waar nodig is.
Communicatief zijn onze medewerkers zeer vaardig om verbaal problemen in de kiem
te smoren.

Onze medewerkers zullen worden aangemeld bij de plaatselijke politie.
Medewerker en de hierbij behorende goedkeuring en legitimatiebewijs van het Ministerie van Justitie.
Zoals het Ministerie van Justitie ons ook verplicht dragen zij het legitimatiebewijs ook bij zich en is te allen tijde aantoonbaar.
Gezien de aard van uw evenement zullen onze medewerkers gekleed gaan in een in het werk kostuum zijnde broek polo (lichtblauw) en jas (indien nodig).

Permanente postbewaking

Permanente postbewaking

De vraag naar beveiligde permanente post is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Steeds meer grote bedrijven gaan over tot een vaste post bij de entree van gebouw, complex of evenement. Hierbij wordt de toegang bewaakt door één of meerdere medewerkers van Taylor-MGB Bewaking.

Naast de specifieke controlewerkzaamheden bij de entree van uw bedrijf, kunnen onze bewakers de functie van portier op zich nemen, die geheel past binnen uw bedrijfsvoering. Door de uitgebreide registratie van bezoekers weet u altijd wie en wanneer u terrein hebben bezocht. Daarnaast kan door de aanleg van een camerabewakingssysteem altijd het overzicht op het terrein worden gehouden.

Taylor-MGB Bewaking beschikt over een eigen mobiel bewakingsverblijf voor de permanente bewaking van grote bouwplaatsen, evenemententerreinen of recreatiegebieden.

De invulling van permanente postbewaking heeft dus veel mogelijkheden. Wij adviseren u contact op te nemen met onze accountmanager over de mogelijkheden en kosten voor uw permanente postbewaking.

Post Security (ISPS Code)

Port Security (conform ISPS)

De Internationale Code voor de Beveiliging van Schepen en Havenfaciliteiten (ISPS Code) is een officieel document, waarin onder meer de minimale eisen voor de beveiliging van schepen en havenfaciliteiten zijn beschreven. De code trad in werking in 2004. Een belangrijk onderdeel van de code is de beschrijving van de verantwoordelijkheden van overheden, rederijen, personeel aan boord van schepen en personeel van havenfaciliteiten in verband met het detecteren van bedreiging van de veiligheid. Maar ook het nemen van preventieve maatregelen om incidenten omtrent beveiliging te voorkomen, komen uitvoerig aan de orde in de ISPS Code. MGB Bewaking volledig op de hoogte van het gestelde in de Code. Wij helpen u door de uitgebreide regelgeving heen en treffen voor u de juiste beveiligingsmaatregelen.

MGB is voor een groot aantal cliënten al vele jaren actief binnen het havengebied en op de schepen. Zo verzorgen wij voor verschillende grote rederijen de Gateway bewaking.

De invoering van de ISPS Code heeft grote impact gehad op de beveilig in het havengebied. Dit betekende dat in bijna alle gevallen de regels extreem zijn aangescherpt. Zo moeten de controles van personeel of bezoekers en van de lading nauwkeuriger uitgevoerd. Daarnaast moeten alle medewerkers voldoen aan de meest recente veiligheidseisen.

De medewerkers van MGB Bewaking zijn in het bezit van alle noodzakelijke diploma’s en certificaten. Zij kunnen zonder enig probleem alle controles voor u uitvoeren.

MGB Bewaking beschikt over een eigen leslokaal, waar wij trainingen op het gebied van veiligheid conform ISPS Code, geven.

Mobiele Surveillance

Een specifieke tak van Taylor-MGB is de mobiele surveillancedienst. Dit betekent dat wij in de nachtelijke uren het door gewenste object bezoeken. Dit object kan een bestaand of tijdelijk bedrijfsgebouw zijn, maar bijvoorbeeld ook bouwplaats of een  evenement. Daarbij is onze mobiele surveillance beschikbaar voor collectieve beveiliging van bedrijventerreinen of woonwijken.

Het ’s nachts bezoeken van uw object. Dit doen wij op wisselende tijden. Uiteraard maakt de surveillant altijd een rapportage. Ook als er geen bijzonderheden zijn;De taken van de surveillant zijn sterk afhankelijk van het object dat moet worden beveiligd. Dit wordt dan ook uitvoerig met u besproken. Om u een indicatie te geven van de werkzaamheden, geven wij hieronder de belangrijkste taken van de surveillant.

 • Verzorgen van uitgebreide brand- en sluitronden. Hierbij vinden conform afspraak externe en/of interne controles plaats;
 • Verzorgen van openingsronden;
 • Beveiligingscontrole conform ISPS in het havengebied;
 • Controlerondes op evenemententerreinen zoals bijvoorbeeld een kermis of tijdelijke ijsbaan;
 • Regelmatige controles van afgesloten bouwterreinen;
 • Specifieke controle op brandgevaarlijke situaties of elementen;
 • Specifieke inspectie van opslagterreinen en wagenparken;

Brand en sluitronden

Brand- en sluitronden

Het openen en sluiten van uw bedrijf gebeurt optimaal wanneer alle medewerker gelijktijdig aankomen en ook gelijktijdig weer vertrekken. Dit is helaas maar zelden mogelijk. Door de variabele werktijden wordt het voor veel bedrijven lastig om te zorgen dat het pand goed wordt afgesloten.

Taylor-MGB heeft voor u de oplossing. Wij kunnen de brand- en sluitronden voor u verzorgen.

Wat houdt een brand- en sluitronde in?

De surveillant van Taylor-MGB verzorgt voor u de sluiting van uw pand, nadat de laatste medewerker of de door u ingehuurde schoonmakers, het pand hebben verlaten. Dit betekent zeker niet dat hij de deur afsluit en weggaat. De surveillant van Taylor-MGB zal voor dat hij het alarm inschakelt en de deur afsluit, de volgende werkzaamheden verrichten. Hij maakt een ronde door uw gebouw en controleert:

 •  of er in het gebouw geen verdachte personen of zaken zijn;
 •  het gebouw op brandgevaarlijke situaties;
 •  of alle ramen en deuren gesloten zijn;
 •  of alle nachtverlichting naar behoren werkt;
 •  of alle elektrische apparatuur is uitgeschakeld;
 •  of waardevolle zaken goed zijn opgeborgen;
 •  de door u opgestelde aandachtspunten.

Na zijn controleronde maakt de surveillant een handgeschreven rapport op, waarin eventuele bijzonderheden worden gemeld. Dit rapport wordt op een onderling afgesproken locatie bij u achtergelaten. en. Deze rapportage wordt op een door u afgesproken plek gedeponeerd.

Na de hiervoor beschreven procedure schakelt de surveillant het alarm in en sluit het pand af. De volgende morgen zal de surveillant op het afgesproken tijdstip de deur openen en het alarm uitschakelen.

Als extra optie kan onze surveillant ook ’s nachts nog een of meerdere rondes maken indien u dat wenst.

Brandbeveiliging

Brandblussystemen

Brandblus systemen

Er zijn vele toepassingen als het gaat om het plaatsen of installeren van brandblusmiddelen. Maar allemaal hebben ze hetzelfde doel. De schade zo veel als mogelijk te beperken. Een bijkomend nadeel van brandbestrijding achteraf is, dat aanzienlijke schade veelal niet is te voorkomen.
Taylor-MGB is dealer, leverancier, installateur en onderhouder van af-x firesolutions brandblussystemen. Dit is de fundamentele verandering op het gebied van brandbeveiliging.

Brandpreventie voorkomt

Het is algemeen bekend dat de meeste branden ontstaan in apparatuur. Bijna altijd ongezien en onopgemerkt, waardoor de melding ervan vaak veel te laat kan worden gedaan. Met zeer veel schade tot gevolg.
De innovatieve brandbestrijdingssystemen van af-x firesolutions werken als enige wél van binnenuit. Precies op de plek die tot nu toe niet te beveiligen was: direct bij de brandhaard in apparatuur.

De ingebouwde brandweerman

De oorspronkelijk voor de ruimtevaart ontwikkelde systemen van af-x fire solutions werken als een ingebouwde brandweerman en schakelen het vuur razendsnel uit, bij de allereerste vonk. Volautomatisch. Veilig voor mens en dier. En zónder de omgeving te beschadigen of bedrijfsprocessen lam te leggen. Doordat er nagenoeg geen herstelkosten en de verzekeringspremies verlaagd worden, zorgt het systeem ook nog eens voor een aanzienlijke besparing.

Brandmeldsystemen

Brandmeldsystemen

Het is algemeen bekend dat brand elk jaar vele mensenlevens eist Hierbij komt ook nog een de miljarden aan schade die erdoor wordt veroorzaakt. Het is om die reden begrijpelijk dat verzekeraars bedrijven verplichten tot het aanbrengen van goede brandpreventie is het pand.

Taylor-MGB is een toonaangevende organisatie als het gaat om brandpreventie, detectie, bestrijding en service, voor bedrijven, instellingen, verenigingen en particulieren. Taylor-MGB biedt een uitgebreid leveringsprogramma van producten en materialen op het gebied van branddetectie.

Van een brandmelder tot een ontruimingsinstallatie voor bedrijven, van een koolmonoxide-melder tot een compleet brandbeveiligingssysteem, u vindt het allemaal bij Taylor-MGB.

Hierna zullen wij enkele toepassingen van brandmeldsystemen uit een zetten.

Branddetectie

Op het gebied van branddetectie voeren wij het complete pakket van Notifier. De brandmeldapparatuur van Notifier is speciaal ontwikkeld om aan de hoge eisen van betrouwbaarheid en kwaliteit te voldoen, conform de Norm BS5839.

De centrales zijn gekeurd volgens VDS en voldoet hiermee aan de regelgeving conform de NEN 2535. Het complete pakket rook en warmte melders voldoet aan de Europese standaardnorm EN 54 en vormt een betrouwbaar onderdeel van elk brandbeveiligingssysteem.

De stabiliteit van het systeem wordt gewaarborgd door de keuze van de toegepaste melders en door de ongevoeligheid voor externe omgevingsfactoren vormt een betrouwbaar onderdeel van elk brandbeveiligingssysteem.

Brandmeldcentrale

De intelligente brandmeldcentrales uit de ID1000-reeks, bieden de systeemontwerper en eindgebruiker tal van complexe technische mogelijkheden, terwijl programmering en gebruik van de centrale zeer eenvoudig blijft.

Vier versies, van de centrale met één lus en een aanduiding van 16 zones tot de centrale met vier lussen en een aanduiding van 80 zones, maken de ID1000 centrales de ideale oplossing voor de meeste toepassingen van brandmeldsystemen.

Bovendien heeft Notifier een volledige reeks systeemopties ontwikkeld, zoals nevenpanelen, handbrandmelders, modules en configuratiesoftware, waardoor de in gebruik name van de installatie vereenvoudigd wordt.

Ontruimingsinstallatie

Notifiere Conventionele Ontruimingscentrales.
Op deze 2,4 of 8 zones conventionele centrales kan men tot 32 melders per zone installeren van de 600 reeks melders. Een sleutel zorgt ervoor dat de bedieningstoetsen vrij gegeven worden zodat een ongeoorloofde bediening uitgesloten is. Het aantrekkelijke uitzicht, de eenvoudige aansluiting en het gebruiksgemak maken de NF-8 centrale zeer geschikt voor de meeste conventionele toepassingen

Losse rookmelders (stand alone)

Rookmelders redden levens. Bij brand ontstaat vrijwel altijd rook. Deze rook bevat giftige gassen, waaronder koolmonoxide. Zodra rook een rookmelder bereikt geeft deze een luid alarm. U wordt zodoende gewaarschuwd dat er mogelijk brand is. Als de rookmelder(s) goed is (zijn) geplaatst gebeurt dit waarschuwen in een vroeg stadium van de brand. U hebt daardoor veel meer kans uzelf en uw huisgenoten in veiligheid te brengen.

Plaatsing van rookmelders

Bevestig de rookmelder aan het plafond, niet te dicht bij een muur (minimale afstand 40 cm) en niet in een hoek of nok. Indien u 1 rookmelder plaatst dan is de beste plaats de ruimte waarop de slaapkamers uitkomen, dus meestal boven in het trapgat. De beste beveiliging krijgt u door in ieder vertrek een rookmelder te plaatsen. Houd rekening met ongewenste invloeden zoals ongewenst alarm.

Plaats daarom geen rookmelder in of bij de keuken, badkamer, garage of andere plaatsen waar rook of damp wordt geproduceerd.Plaats geen rookmelders in de buurt van ventilatieopeningen, ventilatoren, boven verwarmingstoestellen en radiatoren, u hebt dan grote kans dat de rook de rookmelder niet in een vroegtijdig stadium bereikt.

Koolmonoxide-melder

Koolmonoxide(CO) is een gevaarlijk, reukloos, gas en vormt daarmee bij vrijkomen een ernstige bedreiging van de volksgezondheid. CO ontstaat bij verbranding van iedere fossiele brandstof. In een lage concentratie kan koolmonoxide al hoofdpijn, misselijkheid, groeiproblemen en problemen met de concentratie tot gevolg hebben.
Het meten en signaleren van te hoge concentraties koolmonoxide, kan veel leed besparen. Kidde maakt voor haar koolmonoxidemelders gebruik van een zogenaamde elektrochemische cel, een geavanceerde en betrouwbare techniek voor de meting van koolmonoxide.
De met display uitgeruste modellen geven doorlopend de hoeveelheid deeltjes koolmonoxide, gemeten in “dpm” deeltjes per miljoen. Uniek aan deze displayuitvoeringen is dat de waarden worden gemeten tussen 30 en 999 ppm.

Met uitzondering van het model 9CO5 zijn alle koolmonoxide melders uitgerust met een “piekniveau”geheugen, wat aangeeft of het alarm operationeel is geweest. De modellen met display geven aan wat het hoogst gemeten niveau is

Brandwachten

Brandwachten

Snel een brandwacht nodig??

Wanneer uw automatische brandinstallatie buiten dienst is wegens werkzaamheden of wanneer u een verplichte brandwacht wordt opgelegd bij een grootschalig evenement, moet u op zoek naar een brandwacht.
Taylor-MGB heeft neemt u hierbij alle zorgen uit handen. Binnen acht uur na aanvraag is de juiste brandwacht of materieel ter plaatse.

Alle brandwachten van Taylor-MGB zijn alle opgeleid door Brandweer Nederland. Dit betekent dat al onze brandwachten als vrijwilliger of vast bij Brandweer korpsen werken en hier hun diploma’s/certificaten hebben behaald.

De meeste van onze brandwachten zijn nog steeds actief als vrijwilliger binnen hun korps.

Opleiding en niveau

U kunt bij Taylor-MGB terecht voor twee soorten brandwachten in.

 1. De brandwacht (voorzien van algemene brandwacht opleiding).
 2. De hoofdbrandwacht (hoger opgeleid en meer ervaring)

De door ons ingezette standaard opgeleiden brandwachten hebben de volgende diploma’s en certificaten:

 • Rijksdiploma Brandwacht;
 • Certificaat Bedrijfshulpverlener (BHV);
 • Certificaat kleine blusmiddelen; Certificaat Basisveiligheid VCA;
 • Cursus werken als Mangatwacht;

Onze hoofdbrandwachten zijn naast de hiervoor gemelde standaard diploma’s en certificaten geheel of gedeeltelijk in het bezit van:

 • Rijksdiploma Brandwacht 1e klas; Rijksdiploma Hoofdbrandwacht;
 • Certificaat Preventiecontrole functionaris (*); Certificaat VCA-VOL;
 • Certificaat Gasmeten EX-OX-TOX;

Inzet:

De Brandwacht/Hoofdbrandwacht worden voor de volgende zaken ingezet:

 • Toezicht houden (preventief karakter);
 • Advies en voorlichting geven;
 • Controle op Persoonlijke Bescherming(s) Middelen/Werkvergunningen/enz.;
 • Optreden/assistentie verlenen bij incidenten op de werkplek (Repressief Karakter);
 • Evalueren en rapporteren (volgens de afgesproken procedure);

 

Inzetgebied

Het belangrijkste inzet gebied van al onze brandwachten zijn hieronder samengevat. Het werkterrein is echter vele malen groter, maar wij willen u graag een indicatie geven van de bedrijfstakken waar onze brandwachten worden ingezet.

 •  Petrochemie (Oil & Gas)
 • Chemie
 • Bouw,
 • Grote en kleine industrie
 • Gemeente
 • Evenementen
 • Brandweerkorpsen.

Noodverlichting

Wat is noodverlichting? 

Noodverlichting is verlichting die in werking treedt, wanneer de normale verlichting als gevolg van een stroomstoring uitvalt. Zij wordt daarom gevoed met een bron die onafhankelijk is van de bron die de normale verlichting voedt.

De functie van noodverlichting

De aanwezigheid van noodverlichting helpt in belangrijke mate mee om een veilige situatie voor bezoekers en werknemers te creëren. Met behulp van een goed functionerende noodverlichting kunnen risicovolle werkzaamheden veilig worden beëindigd. Daarnaast kunnen hulp- en blusmiddelen worden gelokaliseerd en gebruikt en tenslotte kan men de vluchtroute vinden en deze veilig naar de uitgang volgen.

Ons aanbod

Taylor-MGB heeft een royaal aanbod van soorten en merken noodverlichting. Deze verschillen vaak van uiterlijk, maar al onze armaturen zijn functioneel. Wij adviseren u over het aantal en de locatie van de noodverlichting armaturen, maar wij laten de keuze van het uiterlijk aan u over.

Type noodverlichting

Naast de verschillen in uiterlijk, is er ook een belangrijk onderscheid in types noodverlichting. Er zijn er vier:

 1. Vluchtwegverlichting. Dit is het deel van de noodverlichting dat de vluchtwegen verlicht. Deze armaturen branden enkel in geval van een stroomstoring.
 2. Vluchtwegaanduiding. Dit zijn de noodverlichting armaturen die vluchtwegen en uitgangen voor het verlaten van een gebouw aanduiden. Deze armaturen zijn voorzien van een pictogram en dienen permanent te branden.
 3. Anti-paniekverlichting. Dit omvat het deel van de nood-evacuatieverlichting dat voorzien is om paniek te voorkomen in ruimtes waar mensen samenkomen, zoals kantines en vergaderzalen. Het is vastgelegd dat dit publieke ruimten betreft groter dan 60 m2. Deze armaturen branden enkel in geval van een stroomstoring.
 4. Verlichting van werkplekken met verhoogd risico. Dit omvat het deel van de noodverlichting dat verlichting levert voor de veiligheid van personen, betrokken in een mogelijk gevaarlijk proces of een mogelijk gevaarlijke situatie. Of die werkplekken waar een mogelijk gevaarlijk proces moet worden afgesloten zoals werkplekken waarbij sprake is van draaiende delen, zuurbaden, hete of zeer brandbare materialen. Denk aan bijvoorbeeld zaagmachines, keukens en laboratoria.

Nader advies.

Wanneer u van plan bent om al dan niet verplicht noodverlichting aan te gaan brengen, is het van belang om direct contact op te nemen met ons kantoor. Onze accountmanager zal u zeer uitgebreid inlichten over de mogelijkheden en kosten van de installatie.

Partners

wij ondersteunen

Waar bent u naar op zoek?
Search
Sluit zoekvenster
Location
Taylor Groep Drs. F. Bijlweg 238, 1784 MC Den Helder