Waar bent u naar op zoek?
Search
Sluit zoekvenster
Location
Taylor Groep Drs. F. Bijlweg 238, 1784 MC Den Helder

Brandbeveiliging

Installatie van brandblusmiddelen

Taylor Beveiliging is dealer, leverancier, installateur en onderhouder van af-x firesolutions brandblussystemen. Dit is de fundamentele verandering op het gebied van brandbeveiliging.
Meer informatie ›

Beveiliging

Beveiliging middels Domotica

Domotica omvat alle elektronische toepassingen in de woning om functies te besturen (verwarmen, ventileren, verlichten, etc.) en diensten uit de woonomgeving te gebruiken (alarmeren, telefoneren, televisie kijken, etc.).
Meer informatie ›

Bewaking

Mobiele Surveillance van Taylor Beveiliging

Een specifieke tak van Taylor beveiliging is de mobiele surveillancedienst. Dit betekent dat wij in de nachtelijke uren het door gewenste object bezoeken.
Meer informatie ›

Beveiliging

Wij helpen u graag!

 

Inbraakbeveiliging

Taylor Beveiliging B.V. is gespecialiseerd in het leveren, installeren en onderhouden van bekabelde en draadloze alarmsystemen voor woonhuizen en bedrijven.

Wij bieden voor elke situatie een passend alarmsysteem, afgesteld op uw persoonlijke situatie en wensen. Bezoek onze showroom!

 

Van woonhuis tot bedrijf, draadloos en bekabeld.

 

Taylor Beveiliging B.V. levert en installeert de totale reeks Honeywell Galaxy en Alphatronics UNII inbraakbeveiliging installaties.

 

Wij zijn gespecialiseerd in de volgende merken:

– Honeywell Galaxy inbraaksignalering systemen;

– Alphatronics UNII inbraaksignalering systemen;

– Ajax draadloze inbraaksignalering systemen;

– Osec Satel inbraaksignalering systemen;

– Visonic Powermax inbraaksignalering systemen;

– Aritech inbraaksignalering systemen;

 

Overige inbraaksignalering systemen kunnen wij in de meeste gevallen ook zonder problemen programmeren en service voor verlenen.

Staat het merk van uw alarminstallatie niet bij? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Bediening d.m.v. een app op uw telefoon.

Met de aanschaf van een inbraakbeveiliging installatie bij ons, bent u verzekerd van een beschermd gevoel in combinatie met zeer gebruiksvriendelijke bediening.

Wij zijn ons ervan bewust dat u als gebruiker een alarm­ systeem als een noodzakelijkheid ziet, en hebben ervoor gezorgd dat gebruiksvriendelijkheid voorop staat.

Met mySmartControl heeft uw volledige controle over uw beveiligingssysteem. Schakel het systeem op afstand in of uit.

In het geval van een calamiteit krijgen al uw contactpersonen in één keer een pushmelding op hun smartphone. Zo is iedereen zonder tijdverlies geïnformeerd en kunnen passende acties genomen worden.

Heeft u meerdere locaties zoals thuis, het werk of uw vakantiewoning? Geen probleem, u kunt alle locaties vanuit mySmartControl bedienen.

 

Ajax draadloze inbraakbeveiliging systemen

Wij zijn een officiële AJAX partner voor al uw AJAX producten.

Wij streven naar de beste kopers ervaring en zijn altijd te bereiken voor technische ondersteuning. Het AJAX alarmsysteem van AJAX Systems is een geavanceerd en betrouwbaar draadloos alarmsysteem voor uw huis of bedrijf. Volledig gecertificeerd volgens de Europese norm grade 2.

 

Indien u vragen heeft, advies wil, een vrijblijvende offerte wilt ontvangen of in gesprek wilt met onze beveiliging adviseur, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons kantoor 0223 - 637774 – of mail naar verkoop@taylorgroep.nl wij helpen u graag verder!

Camerasystemen

Taylor Beveiliging adviseert, levert en installeert camerasystemen voor particulieren en bedrijven.

Taylor Beveiliging is voor Nederland, Hyundai, Dahua, Hikvision dealer op gebied van camerasystemen.

Door de keuze van deze A merken hebben wij altijd een passend systeem voor uw woning, bedrijfspand of bedrijventerrein.

Hyundai, Dahua en Hikvision zijn op wereldniveau de fabrikanten van camerasystemen.

Door de gunstige prijs / kwaliteit verhouding kiezen ook in Nederland steeds meer klanten voor camerasystemen van deze merken.

Welk type systeem het beste bij u past hangt af van uw wensen en de situatie waarvoor u het systeem wilt gaan gebruiken.

Voor het maken van de juiste keuze komen wij graag bij u langs om u te adviseren.

Na ons bezoek ontvangt u van ons een kosteloze offerte zonder enige verplichting.

Wat is het doel van de camera’s?

Bij de aanschaf van een camerabeveiliging systeem is het belangrijk om te weten wat u wilt beveiligen en wat er van de apparatuur wordt verwacht.

Wat is het doel van de camera’s? Gaat het om detecteren, herkennen of identificeren?

Wilt u bijvoorbeeld personen herkennen dan is er een camera nodig met betere beeldkwaliteit en analysesoftware.

Nadat het hoofddoel is bepaald worden andere aspecten belangrijk.

Komt de camera binnen of buiten te hangen, is er voldoende licht, wilt u op afstand mee kunnen kijken, kiest u voor analoog of IP?

Maatwerk

De aanschaf van een videobewakingssysteem is van veel factoren afhankelijk en in veel gevallen maatwerk.

Onze technisch specialisten helpen u graag bij het ontwerp van de juiste oplossing en de technische invulling.

De 3 belangrijkste functies van beveiligingscamera’s

Beveiligingscamera’s bij uw woonhuis hebben meerdere functies.

De belangrijkste is preventie: zodra een insluiper een camera ziet hangen slaat hij uw huis liever over.

Inbrekers worden namelijk niet graag herkend. Mochten inbrekers het toch op uw huis hebben voorzien, dan vervullen camera’s een andere belangrijke functie.

Door haarscherpe opnames te maken van de criminelen, helpen camera’s de daders te identificeren en wordt de pakkans vergroot.

De derde functie is het verzamelen van bewijsmateriaal: als de verdachten aan de hand van de beelden zijn opgepakt, dan kunnen de opnames in het proces worden aangevoerd als bewijs van hun misdaden.

Camera installatie

De juiste installatie van uw beveiligingscamera is essentieel om uw systeem optimaal te laten functioneren en uw woning of bedrijfspand zo goed mogelijk te beveiligen.

Daarom zorgt Taylor beveiliging altijd voor een professionele installatie van uw bewakingscamera´s.

Onze monteurs zorgen voor het scherpst mogelijke beeld en zorgen dat bijvoorbeeld de zon geen invloed heeft op uw beeldkwaliteit.

Daarnaast zorgen zij dat de camera alleen uw huis filmt, en niet dat van de buren. Zo maakt u geen inbreuk op de privacy van anderen, en voldoet u aan de wettelijke richtlijnen.

Gebruik

Met camerabeveiliging van Taylor Beveiliging wordt alles haarscherp in de gaten gehouden, want onze camera’s zijn bedraad en gebruiken geen wifi, waardoor ze bijna niet te hacken zijn en geen last hebben van storingen.

Ook leveren ze een betere beeldkwaliteit, mede dankzij nachtzicht met infrarood.

Zo kunt u altijd rondkijken via de camera’s, die automatisch filmen bij beweging.

Ook is een aansluiting met live-view mogelijk, zodat de politie rechtstreeks kan meekijken.

Kies voor onze professionele installatie, dan maakt u geen inbreuk op de privacy van uw buren, hebben uw camera’s geen last van de zon én komen inbrekers ook echt in beeld.

Gemakkelijker kunnen we het niet maken! Waar u ook bent, via de app op uw smartphone of tablet kunt u elke beveiligingscamera bedienen.

U kunt live meekijken of met één druk op de knop een opname maken.

De camera’s worden door onze veiligheidsexperts zo ingesteld dat er pas wordt opgenomen bij beweging en ook enkel het gedeelte van het beeld (grid) dat is toegestaan conform de strenge privacywetgeving.

Welke regels gelden voor bewakingscamera’s ?

Voor het installeren van camera’s bij uw huis is geen vergunning nodig. Wel zijn er aan camerabewaking enkele regels verbonden.

Zo moet u bezoekers laten weten dat er camera’s hangen. Dit kan bijvoorbeeld met een sticker of bordje bij de deuren.

Het mooie hiervan is dat het potentiële insluipers afschrikt! Daarnaast moet u zorgen dat de privacy van buren en voorbijgangers zo min mogelijk geschonden wordt.

U mag een camera dan ook alleen gebruiken om uw eigen huis en eigendommen te beschermen.

Wanneer daarvoor ook een deel van de openbare weg in beeld moet worden gebracht, is dat wel toegestaan.

Een laatste belangrijke regel is dat bewakingsbeelden niet onbeperkt bewaard mogen worden. De standaard termijn hiervoor is 28 dagen.

Als uw bewakingscamera bruikbare beelden heeft gemaakt, kunnen deze in een proces dienen als bewijsmateriaal.

Wanneer er in de buurt iets voorvalt, kan de politie uw beelden opvragen. U kunt de politie hierbij helpen door uw beveiligingscamera’s aan te melden in het systeem Camera in Beeld.

Persoonlijk advies op basis van uw object.

Voor persoonlijk advies via een video call of een vrijblijvend persoonlijk gesprek bij u op locatie kunt u een afspraak maken met 1 van onze beveiliging adviseurs.

Indien u vragen heef, of een vrijblijvende offerte wilt ontvangen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons op: 0223-637774 – wij helpen u graag verder!

 

Brandmeld / Ontruiming installaties

Toegangscontrole systemen

Wie mag waar naar binnen?

Een eenvoudige omschrijving van het begrip toegangscontrole. Zo eenvoudig als de omschrijving is,  zo complex en uitgebreid is het aanbod van soorten toegangscontrole. Daarnaast is de techniek razend snel en steeds vaker aangepast naar de moderne maatschappij.  Een mooi voorbeeld van deze nieuwe technologie is de toegangscontrole die via een gsm.

Om te voorkomen dat u door alle soorten pasjes het slot niet meer ziet , hebben wij een beperkte opsomming gemaakt van de belangrijkste toegangscontrolesystemen.

Standalone

Toegangscontrole voor één deur. Het is de eenvoudigste manier om de toegang tot uw gebouw te beveiligen en te controleren. Als u van plan bent uw beveiliging te verbeteren, uw medewerkers en eigendommen te beschermen, dan is een standalone toegangscontrole systeem de juiste keuze. Leuke bijkomstigheid is financiële voordeel door te besparen op dure sleutels en cilinders. Bij de standalone toegangscontrole worden de lezers niet aan elkaar gekop peld.

PC gebaseerde systemen

Deze veelal geavanceerde op pc gebaseerde toegangscontroleoplossing, geeft u controle over wie toegang heeft tot uw gebouw en daarna tot welke ruimte in het gebouw. Er zijn verschillende systemen op de markt waarmee u eenvoudig de toegang tot honderden deuren kunt controleren en waarbij meer dan 5.000 gebruikers geen enkel probleem zijn. De software die bij het systeem wordt geleverd zorgt ervoor dat alles op een logische en intuïtieve manier te beheren is. De meeste systemen werken via gekoppelde kaartlezers en bijgeleverde persoonlijke pasjes.                    

GSM toegangscontrole systeem

Via een zogenaamde GSM module en een software programma kunt u telefoonnummers inbrengen in een systeem. Een gebruiker kan door middel van in te bellen met een mobiele telefoon een deur, poort, hekwerk of slagboom openen.

Intercom systemen en video deurbellen

Video intercom

Het video intercom systeem is zeker geen onbekende, als het gaat om beveiliging. Het product is de afgelopen verder ontwikkeld en zeker ook geperfectioneerd. Zo is de beeld/geluid kwaliteit sterk verbeterd en is er een grote vraag naar draadloze exemplaren. Dit heeft tot voordeel dat de installatie van een Video Intercom eenvoudiger is geworden. Een tweede voordeel voor de consument is de gunstige prijsstelling.

IP Video Intercom.

De afgelopen jaren is het IP Intercom systeem erg in trek. Dit systeem schakelt de gegeven door naar uw mobile telefoon. Zo kunt u, waar u ook bent, zien wie er voor u deur staat en zelfs een gesprek voeren.

Diefstalbeveiliging track & tracé

Domotica

Wat is Domotica?

Het woord Domotica is een samentrekking van domus (woning) en telematica. Domotica staat voor elektronische communicatie tussen allerlei elektrische toepassingen in de woning en woonomgeving ten behoeve van bewoners en dienstverleners. In een Domotica woning worden zorgtaken, communicatie, ontspanning en andere huiselijke bezigheden door talrijke elektrische apparaten en netwerken gemakkelijker gemaakt.

Domotica omvat alle elektronische toepassingen in de woning om functies te besturen (verwarmen, ventileren, verlichten, etc.) en diensten uit de woonomgeving te gebruiken (alarmeren, telefoneren, televisie kijken, etc.). Dit gebeurt bij voorkeur flexibel: op elke plek en op elk tijdstip dat het de bewoner past, met een gemakkelijke bediening en desgewenst op afstand.

Op dit moment zijn er verschillende Home Automation op de markt. Deze zijn vaak draadloos en relatief gemakkelijk in te bouwen. Taylor beveiliging adviseert u graag over de mogelijkheden die kunnen worden geboden.

Bewaking

24/7 VOOR U paraat

Bij calamiteiten bewaking bereikbaar op:

 •  06 46 640 434
 •  06 52 313 153

Alarmopvolging

Het installeren van een inbraakbeveiliging in uw bedrijf of woning is altijd verstandig. Dit werkt vaak al preventief tegen inbraak en diefstal. Maar stel nu dat het onverhoopt zo is, dat u toch te maken krijgt met ongewenste bezoekers. Gaat u dan zelf actie ondernemen, met alle risico’s die u hierbij loopt. In deze veel voorkomende  gevallen is het altijd verstandiger om gebruik te maken van de alarmopvolging van Taylor Beveiliging.

De gecertificeerde bewakers van Taylor Beveiliging zijn specifiek getraind om in een situatie van alarm adequaat te reageren. Zij blijven in alle gevallen rustig, behouden het volledige overzicht en maken een juiste inschatting van eventuele gevaren.

Hoe is onze werkwijze?

Het alarm gaat af in uw bedrijf of woonhuis. De melding komt binnen bij de meldkamer. Deze meldkamer neemt direct contact op met de dienstdoende surveillant van Taylor Beveiliging. De surveillant zal zich zo spoedig mogelijk begeven naar het risicoadres, om de oorzaak van het alarm te achterhalen.

Onze surveillant maakt een inschatting van de situatie ter plaatse.  Indien het alarm zelfstandig kan worden afgehandeld, zal er een rapport worden opgemaakt en u wordt geïnformeerd over de aanleiding van het ongewenste alarm.

Vraagt het alarm om de inzet van gespecialiseerde hulpdiensten, zoals politie, brandweer of medische zorg, dan coördineert de surveillant alle werkzaamheden.

Wanneer er zich geen bijzondere omstandigheden hebben voorgedaan wordt het alarm hersteld en het object weer afgesloten.

Evenementen beveiliging

Taylor Beveiliging is een dynamisch bedrijf gevestigd te Den Helder. 
Ons bedrijf heeft in de  periode dat het bestaat een goede naam opgebouwd als het gaat om beveiliging.
Op basis van uw wensen en het soort evenement stellen we een beveiligingsteam samen. U heeft altijd éénaanspreekpunt binnen het team.
Deze event coördinator geeft leiding aan de aspirant beveiligers en gecertificeerde beveiligers, die niet alleen hun basisdiploma’s beveiliging hebben behaald, maar ook opleidingen hebben gevolgd als, omgang met agressie, visitatie en brandpreventie.

Vergunningen
Indien het nodig mocht zijn dat er een beveiligingsplan geschreven moet worden voor het verkrijgen van de evenementen vergunning dan kunnen wij dit ook voor u verzorgen.

Taakomschrijving
De door ons ingezette beveiligingsmedewerkers zullen waken over uw eigendommen en de veiligheid van uw gasten en medewerkers.
Bij deze uitvoering vinden wij, dat zij nadrukkelijk preventief aanwezig moeten zijn, zonder hierbij de overhand te voeren.

Onze medewerkers zullen veelal het eerste contact zijn voor uw gasten. Zij zullen zich in eerste instantie dan ook opstellen als gastheer/ vrouw. De exacte werkzaamheden omvatten het reguleren van de toegangscontrole en beveiligen van uw terrein en gebouwen.

Kwaliteit
Wij vinden, als beveiligingsbedrijf, dat men alleen maar goed kan beveiligen door de hoogste kwaliteit te leveren.
Om dit te kunnen waarborgen zijn er door ons kwaliteitsvoorschriften opgesteld. Wij stellen aan ons product de hoogste eisen omdat u als klant dat ook aan ons doet.

Beveiligingsmedewerkers
Onze beveiligers gedragen zich als gastheren of gastvrouwen en treden pas op als beveiligers daar waar nodig is.
Communicatief zijn onze medewerkers zeer vaardig om verbaal problemen in de kiem
te smoren.

Onze medewerkers zullen worden aangemeld bij de plaatselijke politie.
Medewerker en de hierbij behorende goedkeuring en legitimatiebewijs van het Ministerie van Justitie.
Zoals het Ministerie van Justitie ons ook verplicht dragen zij het legitimatiebewijs ook bij zich en is te allen tijde aantoonbaar.
Gezien de aard van uw evenement zullen onze medewerkers gekleed gaan in een in het werk kostuum zijnde broek polo (lichtblauw) en jas (indien nodig).

Permanente postbewaking

Permanente postbewaking

De vraag naar beveiligde permanente post is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Steeds meer grote bedrijven gaan over tot een vaste post bij de entree van gebouw, complex of evenement. Hierbij wordt de toegang bewaakt door één of meerdere medewerkers van Taylor Beveiliging.

Naast de specifieke controlewerkzaamheden bij de entree van uw bedrijf, kunnen onze bewakers de functie van portier op zich nemen, die geheel past binnen uw bedrijfsvoering. Door de uitgebreide registratie van bezoekers weet u altijd wie en wanneer u terrein hebben bezocht. Daarnaast kan door de aanleg van een camerabewakingssysteem altijd het overzicht op het terrein worden gehouden.

Taylor Beveiliging beschikt over een eigen mobiel bewakingsverblijf voor de permanente bewaking van grote bouwplaatsen, evenemententerreinen of recreatiegebieden.

De invulling van permanente postbewaking heeft dus veel mogelijkheden. Wij adviseren u contact op te nemen met onze accountmanager over de mogelijkheden en kosten voor uw permanente postbewaking.

Post Security (ISPS Code)

Port Security (conform ISPS)

De Internationale Code voor de Beveiliging van Schepen en Havenfaciliteiten (ISPS Code) is een officieel document, waarin onder meer de minimale eisen voor de beveiliging van schepen en havenfaciliteiten zijn beschreven. De code trad in werking in 2004. Een belangrijk onderdeel van de code is de beschrijving van de verantwoordelijkheden van overheden, rederijen, personeel aan boord van schepen en personeel van havenfaciliteiten in verband met het detecteren van bedreiging van de veiligheid. Maar ook het nemen van preventieve maatregelen om incidenten omtrent beveiliging te voorkomen, komen uitvoerig aan de orde in de ISPS Code. Taylor beveiliging volledig op de hoogte van het gestelde in de Code. Wij helpen u door de uitgebreide regelgeving heen en treffen voor u de juiste beveiligingsmaatregelen.

Taylor beveiliging is voor een groot aantal cliënten al vele jaren actief binnen het havengebied en op de schepen. Zo verzorgen wij voor verschillende grote rederijen de Gateway bewaking.

De invoering van de ISPS Code heeft grote impact gehad op de beveilig in het havengebied. Dit betekende dat in bijna alle gevallen de regels extreem zijn aangescherpt. Zo moeten de controles van personeel of bezoekers en van de lading nauwkeuriger uitgevoerd. Daarnaast moeten alle medewerkers voldoen aan de meest recente veiligheidseisen.

De medewerkers van Taylor beveiliging zijn in het bezit van alle noodzakelijke diploma’s en certificaten. Zij kunnen zonder enig probleem alle controles voor u uitvoeren.

Taylor beveiliging beschikt over een eigen leslokaal, waar wij trainingen op het gebied van veiligheid conform ISPS Code, geven.

Mobiele Surveillance

Een specifieke tak van Taylor Beveiliging is de mobiele surveillancedienst. Dit betekent dat wij in de nachtelijke uren het door gewenste object bezoeken. Dit object kan een bestaand of tijdelijk bedrijfsgebouw zijn, maar bijvoorbeeld ook bouwplaats of een  evenement. Daarbij is onze mobiele surveillance beschikbaar voor collectieve beveiliging van bedrijventerreinen of woonwijken.

Het ’s nachts bezoeken van uw object. Dit doen wij op wisselende tijden. Uiteraard maakt de surveillant altijd een rapportage. Ook als er geen bijzonderheden zijn;De taken van de surveillant zijn sterk afhankelijk van het object dat moet worden beveiligd. Dit wordt dan ook uitvoerig met u besproken. Om u een indicatie te geven van de werkzaamheden, geven wij hieronder de belangrijkste taken van de surveillant.

 • Verzorgen van uitgebreide brand- en sluitronden. Hierbij vinden conform afspraak externe en/of interne controles plaats;
 • Verzorgen van openingsronden;
 • Beveiligingscontrole conform ISPS in het havengebied;
 • Controlerondes op evenemententerreinen zoals bijvoorbeeld een kermis of tijdelijke ijsbaan;
 • Regelmatige controles van afgesloten bouwterreinen;
 • Specifieke controle op brandgevaarlijke situaties of elementen;
 • Specifieke inspectie van opslagterreinen en wagenparken;

Brand en sluitronden

Brand- en sluitronden

Het openen en sluiten van uw bedrijf gebeurt optimaal wanneer alle medewerker gelijktijdig aankomen en ook gelijktijdig weer vertrekken. Dit is helaas maar zelden mogelijk. Door de variabele werktijden wordt het voor veel bedrijven lastig om te zorgen dat het pand goed wordt afgesloten.

Taylor Beveiliging heeft voor u de oplossing. Wij kunnen de brand- en sluitronden voor u verzorgen.

Wat houdt een brand- en sluitronde in?

De surveillant van Taylor Beveiliging verzorgt voor u de sluiting van uw pand, nadat de laatste medewerker of de door u ingehuurde schoonmakers, het pand hebben verlaten. Dit betekent zeker niet dat hij de deur afsluit en weggaat. De surveillant van Taylor Beveiliging zal voor dat hij het alarm inschakelt en de deur afsluit, de volgende werkzaamheden verrichten. Hij maakt een ronde door uw gebouw en controleert:

 •  of er in het gebouw geen verdachte personen of zaken zijn;
 •  het gebouw op brandgevaarlijke situaties;
 •  of alle ramen en deuren gesloten zijn;
 •  of alle nachtverlichting naar behoren werkt;
 •  of alle elektrische apparatuur is uitgeschakeld;
 •  of waardevolle zaken goed zijn opgeborgen;
 •  de door u opgestelde aandachtspunten.

Na zijn controleronde maakt de surveillant een handgeschreven rapport op, waarin eventuele bijzonderheden worden gemeld. Dit rapport wordt op een onderling afgesproken locatie bij u achtergelaten. en. Deze rapportage wordt op een door u afgesproken plek gedeponeerd.

Na de hiervoor beschreven procedure schakelt de surveillant het alarm in en sluit het pand af. De volgende morgen zal de surveillant op het afgesproken tijdstip de deur openen en het alarm uitschakelen.

Als extra optie kan onze surveillant ook ’s nachts nog een of meerdere rondes maken indien u dat wenst.

Brandbeveiliging

Brandblussystemen

Brandblus systemen

Er zijn vele toepassingen als het gaat om het plaatsen of installeren van brandblusmiddelen. Maar allemaal hebben ze hetzelfde doel. De schade zo veel als mogelijk te beperken. Een bijkomend nadeel van brandbestrijding achteraf is, dat aanzienlijke schade veelal niet is te voorkomen.
Taylor Beveiliging is dealer, leverancier, installateur en onderhouder van af-x firesolutions brandblussystemen. Dit is de fundamentele verandering op het gebied van brandbeveiliging.

Brandpreventie voorkomt

Het is algemeen bekend dat de meeste branden ontstaan in apparatuur. Bijna altijd ongezien en onopgemerkt, waardoor de melding ervan vaak veel te laat kan worden gedaan. Met zeer veel schade tot gevolg.
De innovatieve brandbestrijdingssystemen van af-x firesolutions werken als enige wél van binnenuit. Precies op de plek die tot nu toe niet te beveiligen was: direct bij de brandhaard in apparatuur.

De ingebouwde brandweerman

De oorspronkelijk voor de ruimtevaart ontwikkelde systemen van AF-X Firesolutions werken als een ingebouwde brandweerman en schakelen het vuur razendsnel uit, bij de allereerste vonk. Volautomatisch. Veilig voor mens en dier. En zónder de omgeving te beschadigen of bedrijfsprocessen lam te leggen. Doordat er nagenoeg geen herstelkosten en de verzekeringspremies verlaagd worden, zorgt het systeem ook nog eens voor een aanzienlijke besparing.

Rookmelders

Landelijke verplichting rookmelders

Vanaf 1 juli 2022 is het in alle woningen in Nederland wettelijk verplicht om werkende rookmelders te monteren. Voorheen was dit alleen het geval in huurwoningen of woningen die na 2003 zijn gebouwd.

Op elke woonverdieping moet minstens één werkende rookmelder hangen, maar in veel gevallen is het verstandig om er meer op te hangen, bijvoorbeeld in de slaapkamers. Ook in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt moet een rookmelder worden geplaatst.

Wat betekent dit voor u ?

Heeft u al werkende rookmelders hangen of elke verdieping? Dan heeft deze wetswijziging geen gevolgen voor u. Heeft u nog géén rookmelders, dan wordt het tijd om ze aan te schaffen. Op iedere bouwlaag dient een goedgekeurde brandmelder te worden geplaatst. Op een zolder die niet als verblijfsruimte dient, hoeft geen rookmelder te worden geplaatst. Als jouw besloten gang op de begane grond een vluchtroute is voor een verdieping erboven, dan moet je daar ook een werkende rookmelder ophangen. In tegenstelling tot bij nieuwbouwwoningen waar de wet al vanaf 2003 van kracht is, worden er geen eisen gesteld aan de doorkoppeling van de melders. Ook hoeven de brandmelders niet op het 230V / elektriciteitsnet aangesloten te zijn; een brandmelder met batterijen volstaat al.

Waar moet u op letten als u een rookmelder aan gaat schaffen ?

U hoeft volgens de wet nergens aan te voldoen met betrekking tot de specificaties van de rookmelder.

De melders moet wel voldoen aan de NEN-14604 en een CE keurmerk hebben. Pas dus op met rookmelders van vage merken en welke te goedkoop zijn. Neem van ons aan: goedkoop is vaak duurkoop met rookmelders. U bent niet verplicht om bijvoorbeeld een rookmelder te plaatsen met een 10 jaar batterij of rookmelders aan de stroom te koppelen. Een brandmelders met een 1 jaar batterij kan dus ook prima.

Advies

Ons advies is wel om het meteen goed te doen en rookmelders te kopen met een 10 jaar batterij.

Dan bent u 10 jaar lang af van vervelende piepjes midden in de nacht en hoeft u geen batterijen meer te wisselen. Na 10 jaar dient u de melder weg te gooien en een nieuwe aan te schaffen. Wij adviseren u om rookmelders te plaatsen welke draadloos met elkaar worden gekoppeld, zodra 1 rookmelder in alarm gaat dan gaan de melders in andere ruimtes ook in alarm. Mocht er dan een brandalarm zijn in de woonkamer op de begane grond, wordt u gewaarschuwd door uw rookmelder in uw slaapkamer.

Aankoop

Wij werken al jaren met de brandmelders van EI en adviseren u de EI650i RF draadloos koppelbare rookmelder met 10-jaars lithium batterij bij ons aan te schaffen. Onze monteurs kunnen de rookmelders voor u monteren, draadloos koppelen en testen, zo leveren wij uw rookmelders compleet geïnstalleerd en getest op.

Bestellen

Voor een bestelling, een prijsopgave, een persoonlijk advies via de telefoon, een video call of een vrijblijvend persoonlijk gesprek bij u op locatie kunt u een afspraak maken met 1 van onze beveiliging adviseurs. Indien u vragen heef, of een vrijblijvende offerte wilt ontvangen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons op: 0223-637774 – wij helpen u graag verder!

 

Noodverlichting

Wat is noodverlichting? 

Noodverlichting is verlichting die in werking treedt, wanneer de normale verlichting als gevolg van een stroomstoring uitvalt. Zij wordt daarom gevoed met een bron die onafhankelijk is van de bron die de normale verlichting voedt.

De functie van noodverlichting

De aanwezigheid van noodverlichting helpt in belangrijke mate mee om een veilige situatie voor bezoekers en werknemers te creëren. Met behulp van een goed functionerende noodverlichting kunnen risicovolle werkzaamheden veilig worden beëindigd. Daarnaast kunnen hulp- en blusmiddelen worden gelokaliseerd en gebruikt en tenslotte kan men de vluchtroute vinden en deze veilig naar de uitgang volgen.

Ons aanbod

Taylor Beveiliging heeft een royaal aanbod van soorten en merken noodverlichting. Deze verschillen vaak van uiterlijk, maar al onze armaturen zijn functioneel. Wij adviseren u over het aantal en de locatie van de noodverlichting armaturen, maar wij laten de keuze van het uiterlijk aan u over.

Type noodverlichting

Naast de verschillen in uiterlijk, is er ook een belangrijk onderscheid in types noodverlichting. Er zijn er vier:

 1. Vluchtwegverlichting. Dit is het deel van de noodverlichting dat de vluchtwegen verlicht. Deze armaturen branden enkel in geval van een stroomstoring.
 2. Vluchtwegaanduiding. Dit zijn de noodverlichting armaturen die vluchtwegen en uitgangen voor het verlaten van een gebouw aanduiden. Deze armaturen zijn voorzien van een pictogram en dienen permanent te branden.
 3. Anti-paniekverlichting. Dit omvat het deel van de nood-evacuatieverlichting dat voorzien is om paniek te voorkomen in ruimtes waar mensen samenkomen, zoals kantines en vergaderzalen. Het is vastgelegd dat dit publieke ruimten betreft groter dan 60 m2. Deze armaturen branden enkel in geval van een stroomstoring.
 4. Verlichting van werkplekken met verhoogd risico. Dit omvat het deel van de noodverlichting dat verlichting levert voor de veiligheid van personen, betrokken in een mogelijk gevaarlijk proces of een mogelijk gevaarlijke situatie. Of die werkplekken waar een mogelijk gevaarlijk proces moet worden afgesloten zoals werkplekken waarbij sprake is van draaiende delen, zuurbaden, hete of zeer brandbare materialen. Denk aan bijvoorbeeld zaagmachines, keukens en laboratoria.

Nader advies.

Wanneer u van plan bent om al dan niet verplicht noodverlichting aan te gaan brengen, is het van belang om direct contact op te nemen met ons kantoor. Onze accountmanager zal u zeer uitgebreid inlichten over de mogelijkheden en kosten van de installatie.

Partners

wij ondersteunen

Waar bent u naar op zoek?
Search
Sluit zoekvenster
Location
Taylor Groep Drs. F. Bijlweg 238, 1784 MC Den Helder