Selecteer een pagina

Beveiligingstechniek

Brandbeveiliging

Installatie van brandblusmiddelen

TaylorGroep is dealer, leverancier, installateur en onderhouder van af-x firesolutions brandblussystemen. Dit is de fundamentele verandering op het gebied van brandbeveiliging.

Brandblussystemen

Er zijn vele toepassingen als het gaat om het plaatsen of installeren van brandblusmiddelen. Maar allemaal hebben ze hetzelfde doel. De schade zo veel als mogelijk te beperken. Een bijkomend nadeel van brandbestrijding achteraf is, dat aanzienlijke schade veelal niet is te voorkomen.
TaylorGroep is dealer, leverancier, installateur en onderhouder van af-x firesolutions brandblussystemen. Dit is de fundamentele verandering op het gebied van brandbeveiliging.

Brandpreventie voorkomt
Het is algemeen bekend dat de meeste branden ontstaan in apparatuur. Bijna altijd ongezien en onopgemerkt, waardoor de melding ervan vaak veel te laat kan worden gedaan. Met zeer veel schade tot gevolg.
De innovatieve brandbestrijdingssystemen van af-x firesolutions werken als enige wél van binnenuit. Precies op de plek die tot nu toe niet te beveiligen was: direct bij de brandhaard in apparatuur.

De ingebouwde brandweerman
De oorspronkelijk voor de ruimtevaart ontwikkelde systemen van AF-X Firesolutions werken als een ingebouwde brandweerman en schakelen het vuur razendsnel uit, bij de allereerste vonk. Volautomatisch. Veilig voor mens en dier. En zónder de omgeving te beschadigen of bedrijfsprocessen lam te leggen. Doordat er nagenoeg geen herstelkosten en de verzekeringspremies verlaagd worden, zorgt het systeem ook nog eens voor een aanzienlijke besparing.

Rookmelders

Landelijke verplichting rookmelders
Vanaf 1 juli 2022 is het in alle woningen in Nederland wettelijk verplicht om werkende rookmelders te monteren. Voorheen was dit alleen het geval in huurwoningen of woningen die na 2003 zijn gebouwd.

Op elke woonverdieping moet minstens één werkende rookmelder hangen, maar in veel gevallen is het verstandig om er meer op te hangen, bijvoorbeeld in de slaapkamers. Ook in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt moet een rookmelder worden geplaatst.

Wat betekent dit voor u?
Heeft u al werkende rookmelders hangen of elke verdieping? Dan heeft deze wetswijziging geen gevolgen voor u. Heeft u nog géén rookmelders, dan wordt het tijd om ze aan te schaffen. Op iedere bouwlaag dient een goedgekeurde brandmelder te worden geplaatst. Op een zolder die niet als verblijfsruimte dient, hoeft geen rookmelder te worden geplaatst. Als jouw besloten gang op de begane grond een vluchtroute is voor een verdieping erboven, dan moet je daar ook een werkende rookmelder ophangen. In tegenstelling tot bij nieuwbouwwoningen waar de wet al vanaf 2003 van kracht is, worden er geen eisen gesteld aan de doorkoppeling van de melders. Ook hoeven de brandmelders niet op het 230V / elektriciteitsnet aangesloten te zijn; een brandmelder met batterijen volstaat al.

Waar moet u op letten als u een rookmelder aan gaat schaffen?
U hoeft volgens de wet nergens aan te voldoen met betrekking tot de specificaties van de rookmelder.

De melders moet wel voldoen aan de NEN-14604 en een CE keurmerk hebben. Pas dus op met rookmelders van vage merken en welke te goedkoop zijn. Neem van ons aan: goedkoop is vaak duurkoop met rookmelders. U bent niet verplicht om bijvoorbeeld een rookmelder te plaatsen met een 10 jaar batterij of rookmelders aan de stroom te koppelen. Een brandmelders met een 1 jaar batterij kan dus ook prima.

Advies
Ons advies is wel om het meteen goed te doen en rookmelders te kopen met een 10 jaar batterij.

Dan bent u 10 jaar lang af van vervelende piepjes midden in de nacht en hoeft u geen batterijen meer te wisselen. Na 10 jaar dient u de melder weg te gooien en een nieuwe aan te schaffen. Wij adviseren u om rookmelders te plaatsen welke draadloos met elkaar worden gekoppeld, zodra 1 rookmelder in alarm gaat dan gaan de melders in andere ruimtes ook in alarm. Mocht er dan een brandalarm zijn in de woonkamer op de begane grond, wordt u gewaarschuwd door uw rookmelder in uw slaapkamer.

Aankoop
Wij werken al jaren met de brandmelders van EI en adviseren u de EI650i RF draadloos koppelbare rookmelder met 10-jaars lithium batterij bij ons aan te schaffen. Onze monteurs kunnen de rookmelders voor u monteren, draadloos koppelen en testen, zo leveren wij uw rookmelders compleet geïnstalleerd en getest op.

Bestellen
Voor een bestelling, een prijsopgave, een persoonlijk advies via de telefoon, een video call of een vrijblijvend persoonlijk gesprek bij u op locatie kunt u een afspraak maken met 1 van onze beveiliging adviseurs. Indien u vragen heef, of een vrijblijvende offerte wilt ontvangen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons op: 0223-637774 – wij helpen u graag verder!

Noodverlichting

Wat is noodverlichting? 
Noodverlichting is verlichting die in werking treedt, wanneer de normale verlichting als gevolg van een stroomstoring uitvalt. Zij wordt daarom gevoed met een bron die onafhankelijk is van de bron die de normale verlichting voedt.

De functie van noodverlichting
De aanwezigheid van noodverlichting helpt in belangrijke mate mee om een veilige situatie voor bezoekers en werknemers te creëren. Met behulp van een goed functionerende noodverlichting kunnen risicovolle werkzaamheden veilig worden beëindigd. Daarnaast kunnen hulp- en blusmiddelen worden gelokaliseerd en gebruikt en tenslotte kan men de vluchtroute vinden en deze veilig naar de uitgang volgen.

Ons aanbod
TaylorGroep heeft een royaal aanbod van soorten en merken noodverlichting. Deze verschillen vaak van uiterlijk, maar al onze armaturen zijn functioneel. Wij adviseren u over het aantal en de locatie van de noodverlichting armaturen, maar wij laten de keuze van het uiterlijk aan u over.

Type noodverlichting
Naast de verschillen in uiterlijk, is er ook een belangrijk onderscheid in types noodverlichting. Er zijn er vier:

  1. Vluchtwegverlichting. Dit is het deel van de noodverlichting dat de vluchtwegen verlicht. Deze armaturen branden enkel in geval van een stroomstoring.
  2. Vluchtwegaanduiding. Dit zijn de noodverlichting armaturen die vluchtwegen en uitgangen voor het verlaten van een gebouw aanduiden. Deze armaturen zijn voorzien van een pictogram en dienen permanent te branden.
  3. Anti-paniekverlichting. Dit omvat het deel van de nood-evacuatieverlichting dat voorzien is om paniek te voorkomen in ruimtes waar mensen samenkomen, zoals kantines en vergaderzalen. Het is vastgelegd dat dit publieke ruimten betreft groter dan 60 m2. Deze armaturen branden enkel in geval van een stroomstoring.
  4. Verlichting van werkplekken met verhoogd risico. Dit omvat het deel van de noodverlichting dat verlichting levert voor de veiligheid van personen, betrokken in een mogelijk gevaarlijk proces of een mogelijk gevaarlijke situatie. Of die werkplekken waar een mogelijk gevaarlijk proces moet worden afgesloten zoals werkplekken waarbij sprake is van draaiende delen, zuurbaden, hete of zeer brandbare materialen. Denk aan bijvoorbeeld zaagmachines, keukens en laboratoria.

Nader advies.
Wanneer u van plan bent om al dan niet verplicht noodverlichting aan te gaan brengen, is het van belang om direct contact op te nemen met ons kantoor. Onze accountmanager zal u zeer uitgebreid inlichten over de mogelijkheden en kosten van de installatie.

Brandwerende doorvoeringen

Bij de bouw van een gebouw worden er verschillende doorvoeringen en sparingen gemaakt in zowel vloeren als wanden. Hierdoor kan het zo zijn dat branden rookscheidingen niet goed genoeg meer functioneren waardoor zowel vuur als rook zich kan verspreiden via deze sparingen. Echter moet er worden
voldaan aan de eisen van het Bouwbesluit. Daarom is het van belang om doorvoeringen en sparingen brandwerend te dichten.

Zijn de doorvoeringen in uw pand niet brandwerend of weet u dat niet zeker? Wij komen graag bij u langs om te kijken hoe de huidige situatie is

Advies op maat

Met ruim 80 jaar ervaring is Taylor dé specialist in elektrotechniek, verwarming, koude techniek en beveiliging.

Storing?